Joop van den Ende Theaterproducties
08 februari 2012

Europese première Disney's The Little Mermaid mei 2012 In Nederland

the-little-mermaidTommie Christiaan te zien in de hoofdrol van Prins Erik 

Stage Entertainment brengt in samenwerking met Disney Theatrical Productions de musicalproductie The Little Mermaid. Na de producties Tarzan, Beauty and the Beast en The Lion King, zet de samenwerking zich voort bij het verder ontwikkelen van een geheel eigen, nieuwe versie van Disney’s The Little Mermaid. Nederland heeft de primeur om als eerste land deze Europese première van de nieuwste Disney musical te brengen. Het creative team is samengesteld uit de beste talenten die momenteel werkzaam zijn op Broadway.

 

Tommie Christiaan is te zien in de hoofdrol van prins Erik. De kaartverkoop voor The Little Mermaid opent volgende week. Disney’s The Little Mermaid gaat op zaterdag 12 mei in première in Martiniplaza in Groningen en is
daarna te zien in de grotere theaters van Nederland. De andere hoofdrollen worden binnenkort bekend gemaakt.

Roel Vente, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: “Na de succesvolle samenwerking tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions rondom de musical Tarzan, waarin de musical door het creatieve team op belangrijke onderdelen werd aangepast en verrijkt, wordt deze samenwerking nu voortgezet bij The Little Mermaid. Wij zien er naar uit om dit bekende verhaal in een geheel nieuwe versie voor het eerst in Nederland op het toneel te brengen.” Thomas Schumacher, producent en president van Disney Theatrical Productions: “Wij zijn verheugd om samen met onze gewaardeerde partner Stage Entertainment, één van Disney’s meest geliefde verhalen voor het eerst in Nederland op het toneel te brengen en de Europese première van The Little Mermaid in Groningen te laten plaatsvinden.The Little Mermaid is een musical met een onmiskenbare kracht door onder andere het bijzondere talent van Alan Menken en het uitzonderlijke team van getalenteerde creatives die bij dit project betrokken zijn.”

 

Creatives

Het verhaal van The Little Mermaid is geïnspireerd op de beroemde novelle uit 1836 van Hans Christian Andersen en gebaseerd op de Disney verfilming The Little Mermaid uit 1989, met herkenbare hits ‘Dat is mijn wens’, ‘Kus haar dan’ en ‘Diep in de zee’ van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken. Voor de musical componeerde Alan Menken samen met tekstschrijver Glenn Slater speciaal tien nieuwe songs. Het script voor deze nieuwe musical is geschreven door, Pulitzer Prize en Tony Award winnaar, Doug Wright en wordt voor Nederland vertaald door Martine Bijl. Regie is in handen van Glenn Casale, die al onder andere Beauty and the Beast regisseerde. Vijfvoudig Tony Award winnaar Bob Crowley (Tarzan, Mary Poppins, Aida) ontwerpt het decor en de kostuums. Bob Crowley: “Na de fijne samenwerking bijTarzan ben ik verheugd om opnieuw betrokken te zijn bij Disney’s The Little Mermaid. We zijn druk bezig om een inspirerende onderwaterwereld op het toneel te creëren.”

 

burgermeester-tommie-little-mermaidVerhaal

Disney’s The Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Heeft ze genoeg lef om haar vader te trotseren, wint ze het van het kwaad en heeft ze genoeg overtuigingskracht om de liefde van haar leven voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen. 

 

Tommie Christiaan

Tommie was afgelopen seizoen te zien als de gemaskerde held Zorro, in de gelijknamige musical. Eerder speelde Tommie onder andere in de musicals Dirty Dancing, High School Musical en All Shook Up, Love Me Tender. Hij heeft de rol van Zorro bemachtigd in het televisieprogramma ‘Op Zoek naar Zorro’.

 

Kaartverkoop

Disney's The Little Mermaid is vanaf mei 2012 te zien in de theaters in Groningen, Heerlen, Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. De kaartverkoop opent volgende week. Kaarten zijn vanaf dan te verkrijgen bij See Tickets (0900- 1353  45 cpm) of via de theaters.

| Meer

Recensies

Recensie sterren The Little Mermaid

'Een magische onderwaterwereld'

De Volkskrant

 

'Vindingrijk…. Bezienswaardig'

NRC Next

'Een ideale musical'

- De Telegraaf

'Enorm kleurrijk spektakel'

Spits

'In de lijn van Tarzan en The Lion King'

Spits

Reacties van het publiek

Zo weer thuis van @LittleMermaidNL . 3de keer dat ik hem zie. Hij blijft geweldig. En wat heeft @TessaSunniva toch een prachtige stem!

Echt kippenvel momenten gehad. Geweldige musical! @LittleMermaidNL

Zit ik toch lekker als een kind zo blij van @littlemermaidnl te genieten. Fijn entertainment & oogstrelend !

@LittleMermaidNL is een prachtige voorstelling! En Tessa is werkelijk fantastisch als Ariel!!

 
Musicals.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. - sluiten